torstai 16. toukokuuta 2013

Synnytyksen kulku, ja pieni kuvakimara

Kirjataanpa vähän ylös Ninjan synnytyksen kulkua.

Maanantaina 13.5 Ninja lakkasi syömästä. Kerta toisensa jälkeen se vain kumosi ruokakuppinsa, ja petasi ruuat sanomalehtisilpun alle. Pääasiallisesti se vietti aikansa pentulaatikossa petaillen, ulkoilukaan ei oikein maistunut. Maanantai-iltana Ninja teki selvän alalämmön.
Tiistaina sama meno jatkui, joskin Ninja alkoi myös muuttua levottomaksi ja läähätteli välillä. Aamulla lämpö oli edelleen 36,5. Puolenpäivän aikaan lämpö lähti takaisin nousuun. Sikiönesteitä alkoi valua kuuden maissa illalla.
Ponnistelun Ninja aloitti vasta tunteja tämän jälkeen, ja ensimmäinen pentu näki päivänvalon klo 21:50 muutaman ponnistuksen tuloksena. Sitten pupseja alkoikin tulla rytinällä, ensimmäiset neljä syntyivät alle puolessa tunnissa. Seuraavat kolme tulivat sitten tasaisesti vajaan tunnin välein, viimeinen pentu syntyi klo 02:07. Pentujen painot vaihtelevat 271-375g välillä, ja kaikki ovat pirteitä maidonmetsästäjiä :)

Ninja on nämä alkuhetket ollut aika tarkka pennuistaan, ja kovin huolissaan jos pentuja siirrellään. Tämän vuoksi olen pyrkinyt antamaan sille täyden rauhan, ja tehnyt pentulaatikolla vain välttämättömät huoltotoimenpiteet. Nyt kuitenkin tuntuu, että rouva alkaa hiljakseen rentoutua asian suhteen, joten ehkäpä lähipäivinä pikkuväestä saisi otettua ensimmäiset kunnolliset passikuvatkin :)

Alla muutamia otoksia tältä päivältä. Tyypillistä pennun elämää, syödään ja nukutaan, tai nukutaan syödessä ;)






Häntiä, tassuja, pulleita massuja... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti