perjantai 11. huhtikuuta 2014

Naavan pupsien matka päivänvaloon :)

Tiineysaika meni kuin siivillä, Naava voi hyvin ja osallistui reippaasti muun lauman touhuihin vielä pari päivää ennen synnytystä.

Tässä rouvasta kuva tiistailta, kun tiineyspäiviä oli kasassa 57.

Keskiviikkona ei oikein enää ruoka maistunut, jauhelihaa ja piimää Naava suostui pienen määrän syömään. Ulkoilu ei muuten enää saanut kannatusta, paitsi että aina tilaisuuden tullen piti yrittää kaivautua pesimään takapihan männyn alle -- sillä seurauksella että nyt on sitten puoli naamaa ihan täynnä pihkaa :) Keskiviikkoiltaa kohden alkoivat sitten lämmötkin laskea.

Torstain vastainen yö sujui rauhallisesti. Varmuuden vuoksi muutin Naavan kanssa jo nukkumaan alakertaan patjalle pentulaatikon lähettyville, ettei kesken yötä ainakaan tarvitsisi muuttaa kerroksesta toiseen synnyttävän koiran kanssa.
Torstaina ruoka ei enää maistunut ollenkaan, ei edes herkut. Ulkona käytiin pyörähtämässä, mutta joka kerta oli hirmuinen kiirus takaisin pentulaatikkoon makoilemaan.
Tyylilleen uskollisena Naava on tyyni ja rauhallinen joka asiassa, myös synnyttäessään. Ei läähättelyä, ei oikein petailuakaan, ainoastaan suupielistä ja silmistä huomasi että hieman alkaa jo olla tukalat oltavat.
Puoli viiden aikaan iltapäivällä olivat lämmöt edelleen matalalla (36,4) ja Naava hyvin rauhallinen. Kävimme ulkona vähän tassuttelemassa ja ajattelin, että yöllä sitten varmaan alkaa tapahtua, tai perjantaiaamuna viimeistään.
Mutta niinpäs vaan homma lähtikin etenemään vauhdilla, ja ensimmäinen pupsi näki päivänvalon klo 17:40. Seuraavat kolme tulivat perässä kuin liukuhihnalta, ja ensimmäiset neljä pentua syntyivätkin vajaan 50min sisällä. Sitten huilattiin tunti, ja laskettiin vielä yksi herrapentu maailmaan.

Kokonaissaldoksi tuli lopulta 4 herrapentua ja 1 neitipentu. Kaikki varsin virkeitä, terhakoita ja maidonnälkäisiä pieniä mönkijöitä. Syntymäpainot vaihtelevat 268-366g välillä, eli Naavan ensimmäistä pentuetta kookkaampia tapauksia ovat. Yksi herrapentu on musta merkein, kaikki loput pennut parkkeja merkein. Lisämausteina porukasta löytyy valkoisia hännänpäitä, sukkia ja niskalaikkuja, sekä yksi otsapiirtokin. Varsin vaihtelevan näköistä pikkuväkeä siis :)

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kaikille pennuille on kodit tiedossa. Patologiset pentukuumeilijatkin voivat näin ollen huoletta seurata näiden pikkuotusten elämän alkutaivalta ilman pelkoa omasta sortumisestaan ;)

Naava ja pupsit voivat kaikin puolin hyvin. Saatuaan pupsit maailmaan Naava söi sudennälkäänsä ison kupillisen jauhelihaa ja piimää, kävi pikaisesti ulkoilemassa ja suihkussa, ja paineli määrätietoisesti takaisin pentulaatikkoon nauttimaan tuoreesta perheonnestaan :)

Tässä vielä pikaräpsy koko porukasta:

Ja tässä neitipentu:

Viikonlopun aikana luvassa parempia kuvia viisikosta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti