torstai 21. heinäkuuta 2011

Eka viikko täynnä :)

Pennelit tosiaan täyttivät eilen viikon. Viikko on mennyt mukavasti, niin Naavan kuin pentujenkin osalta.
Eiliseen, eli viikon ikään, mennessä pennut olivat lähes kaikki tuplanneet painonsa, ja loputkin saanevat tuplan kiinni huomenissa. Tyypit ovat eloisia, ahneita ja äänekkäitäkin ;) Hyvin katu-uskottavaa haukku- ja murinatreeniä laatikosta saa jo kuunnella. Pingviinimäinen ryömiminen alkaa pikkuhiljaa muuttua koiramaisemmaksi, pari pentua on jo esittänyt pieniä viitteitä kävelemisen suuntaan.
Naava hoitaa pentuja tunnollisesti -- pentujen nukkuessa se kyllä käy jo mielellään touhuilemassa pihalla Joikun ja Karhun kanssa, tai petailee pentuhuoneessa olevaa sänkyä itseään miellyttävämpään myttyyn :) Tai, mikä tärkeintä, SYÖ. Mammakoiran ruokahalussa ei siis todellakaan ole moittimisen varaa. Mutta ihmekös tuo, kun kahdeksan iilimatoa imee jatkuvasti mammaa kuiviin :)

Muutama päivä sitten huomasin yhdellä pennulla pienen ruven selässä, ja sitä on päivittäin putsailtu. Eilen sitten pennulla alkoi iho sitten hieman erittää ruven kohdalta, ja siihen aloitettiinkin antibioottikuuri. Synnytyshän eteni kyllä sellaisella vauhdilla, että ei mikään ihme, jos osa pennuista on jäänyt Naavalta vähän vähemmälle kuivaamiselle -- sikiönesteiden huolimaton kuivaushan on pikkupennun ihotulehduksen tavallisin syy.

Eiliseltä söpöilykuva Herra Seiskasta:

Ja tässä koko kööri iltapäiväpirtelöllä tänään 8vrk iässä:

1 kommentti:

  1. Heippa! Ovatpa ne kasvaneet paljon! :D
    Toivottavasti haava paranee nopeasti!
    Anna hali kaikille, myös Naavalle, Joikulle ja Karhulle!!!!

    T: Sanni

    VastaaPoista