keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Synnytys

Tiistaiaamuna 12.7 saatiin kiinni lämmönlasku 36,7 asteeseen, jossa lämpö pysyikin useamman tunnin ajan. Tässä vaiheessa tiineysvuorokausia oli kertynyt 59 ensimmäisestä astutuksesta. Naava muutti päivällä pentuhuoneeseen, välillä petaillen ja läähätellen, välillä nukkuen. Melkoisen rauhallisena se kuitenkin pysyi koko päivän, ja ruokakin maistui, joskin normaalia hitaammalla vauhdilla. Iltasella lämpö nousi 37,2 asteeseen.
Seuraavan yön nukuin Naavan kanssa, ja hyvin nukuttiinkin. Naava sai kerättyä voimia tulevaa varten.

Keskiviikkoaamuna 13.7 klo 10 lämmöt edelleen 37,1. Naava oli valutellut pissaa pentulaatikkoon, ja lähdimme tassuttelemaan ulos. Pissaa tuntui sielläkin riittävän, samoin suoli tyhjennettiin useita kertoja. Aamupalaa Naava ei enää halunnut syödä. Petaaminen muuttui seuraavan tunnin aikana hieman aktiivisemmaksi, ja tuolloin mittasin lämmöksi 37,5.
Puoliltapäivin alkoi laatikosta kuulua pientä ähisemisen merkkiä, ja hetikohta (klo 12:10) ensimmäinen pentu jo näkikin päivänvalon. Sitä seurasi viisi muuta melkoisella liukuhihnameiningillä. Tässä vaiheessa Naava kävi torkkumaan ja tilanne rauhoittui siltä osin. Arvelin, että kuusi saattaisi hyvinkin olla lopullinen määrä. Naava kävi ulkona ja suihkussa, ja vaihdettiin laatikkoon puhtaat aluset. Heti takaisin laatikkoon päästyään Naava pulpauttikin pihalle vielä kaksi pentua lisää, parin tunnin erolla edellisiin :) Nyt se on syötyään ja ulkoiltuaan nukahtanut melkoisen sikeästi, eikä vatsassa enää tunnu olevan mitään.

Saldona siis 5 urosta ja 3 narttua.
Synnytys oli erittäin helppo, pennut vain valahtelivat ulos, eikä Naava joutunut juurikaan tekemään töitä asian eteen. Hienosti Naava hoiti niin synnytyksen, kuin nyt pentujen huollonkin. Maitoa tuntuu riittävän.
Pentujen painot vaihtelevat 209-307g välillä. Melko pientä sakkia, mutta eipä pienehköön narttuun kovin suurikokoisia pentuja kahdeksaa kyllä mahtuisikaan. Kaikki olivat kuitenkin hyvin virkeitä ja terhakoita heti kalvoista päästyään, ja voivat kaikinpuolin hyvin. Väriltään mustia merkein, kuten arvata saattoi. Lähes kaikilla on valkoisia tassuttimia, ja yhdellä tytöllä lisäksi valkoinen hännänpää.

Tässäpä tuoretta perheonnea :)

2 kommenttia:

  1. ONNEA!!!!
    Ihanan näköisiä pikku riiviöitä :D
    Muista säästää yksi meille 'jos ne vaan on tarpeeksi hyviä'...
    Joikulle, Naavalle ja pennuille iso hali Sannilta ja Mantalta !

    VastaaPoista
  2. Onnea onnea!! :)
    Hienoa, että kaikki on sujunut hyvin. Melkoinen satsi niitä sitten tulikin :)

    Rapsuja ja haleja kaikille! :)

    toivottaa Päkä ja bordellit Vinka ja Fanni

    VastaaPoista